zaterdag 28 januari 2012

Genieten van een prachtige vrije zaterdag


Vanmorgen vroeg hebben we al lekker gewandeld met zijn 3-tjes. Jammer genoeg was ik vergeten om het fototoestel mee te nemen. Het zag er zo mooi uit, de zon net op en de grond overal nog wit bevroren.
Sam&Bruno maakt dat niet uit, ze hebben gewoon lol als ze lekker samen kunnen rennen en ravotten. Gelukkig kan dat hier (achter de watertoren) ook uitgebreid. Er was niemand in de buurt en ik durfde ze dan ook lekker los te laten lopen.
Sam doet alles wat Bruno doet en dat is een grappig gezicht. Bruno vindt het altijd leuk om tegen de wallen langs het pad op te lopen zodat hij een beter uitzicht heeft. Sam wil dat natuurlijk ook, maar soms is het gewoon een beetje te hoog en dan valt hij bijna achterover weer naar beneden. Ook van die wal afkomen is nog niet zo gemakkelijk als je van die korte pootjes hebt, hij maakt dan ook erg grappige duikelingen. Ik hoop dat ik het nog een keer kan vastleggen op film.
Toen we weer thuis waren hebben de heren samen lekker geslapen tot een uur of half 2 en omdat het nog steeds zo'n lekker weer is, besloot ik om nog maar een keer te gaan, maar dan de iets grotere ronde. Wel was ik bang dat Sam het niet zou kunnen volhouden.
Onderweg heel mooie foto's gemaakt. Uiteindelijk viel het voor wat betreft het uithoudingsvermogen van Sam erg mee, hij liep de hele weg dapper mee, ik kon niet aan hem merken dat hij moe was. Nu liggen ze beide weer heerlijk te slapen.





Nog meer foto's in het Picasa webalbum

Nog een paar foto's hoe het er bij ons uit ziet als Sam&Bruno  merken dat Karin thuiskomt.


woensdag 18 januari 2012

Dierenartsbezoek en meer


Vandaag moest Sam voor de 2de keer een prik halen bij de dierenarts. Eind december waren we ook al geweest, toen moest Bruno ook zijn jaarlijkse prik halen en hadden we dit gecombineerd.
Het gaat allemaal heel voorspoedig, Sam groeit als kool en weegt nu al 4,6 kilo, dat betekent dat hij 1,3 kilo is gegroeid sinds 27 december en dat is prima toch. Bruno woog trouwens 4,8 kilo toen hij (net zoals Sam nu) bijna 3 maand was.
Toen we terug kwamen kon je duidelijk zien dat Bruno ons, maar ook Sam gemist had. Sam werd van alle kanten besnuffeld en Bruno was helemaal blij dat de club weer compleet was.
Van de prik zelf heeft Sam helemaal niks gemerkt. Hij kreeg een paar koekjes voor zich en daar ging al zijn aandacht naar toe en toen de d.a. prikte reageerde hij helemaal niet.. net alsof er niks gebeurd was.

Sam en Bruno samen gaat ook prima. Wel vindt Bruno zichzelf toch wel 'de koning' en dat wil hij ook duidelijk laten merken. Vanmorgen was ik gaan wandelen en op de open plek bij de watertoren heb ik ze laten spelen. Ik had een klein balletje meegenomen. Sam vond dat heel erg leuk maar kreeg geen kans om het ding te pakken, want Bruno was hem steeds voor. Ook deed Bruno toen erg bezitterig, wat ik niet zo leuk vond. Ik riep hem dan bij me om de bal af te geven en dan kregen ze allebei een koekje/brokje. Het was wel een leuk spelletje waar ze beiden plezier in hadden, want alhoewel Sam geen kans kreeg om de bal te pakken, hij rende er toch telkens vrolijk achteraan.
Ook het spelen in huis gaat eigenlijk op dezelfde manier.

De echte pubertijd van Sam moet natuurlijk nog komen, maar hij heeft wel veel ondeugende momenten. Vooral onder het wandelen kan hij erg vervelend zijn. Hij loopt heel netjes mee maar wil onderweg elk takje of wat er ook maar op de grond ligt in zijn bek nemen. Soms lijkt het wel alsof hij aldoor maar honger heeft, dagen geen eten heeft gehad en dan maar die takjes of blaadjes van de grond gaat eten. Ik weet zeker dat hij niet te weinig eet, hij eet (en drinkt) echt veel meer dan Bruno. Dat merk je dan ook weer met het uitlaten. Hij moet echt ontzettend vaak plassen en poepen.

Zoals ik al zei kunnen ze het samen ook heel goed vinden en deze week was het leuk om te zien dat ze allebei eerst samen apart op een eigen kussen/deken in slaap waren gevallen. Opeens werd Sam zo half wakker en liep naar het kussen van Bruno waar Bruno beschermend zijn poot over hem heen deed en samen sliepen ze verder.

vrijdag 6 januari 2012

woensdag 4 januari 2012

Week 2 van Bruno & Sam


Sam is nu al weer 2 weken bij ons en ik moet eerlijk toegeven dat ik vergeten was hoe veel werk het is om een pup te hebben. Hij moet echt constant in de gaten gehouden worden. Overal wil hij op knabbelen en in bijten. Hebben we net een rondje gewandeld en heeft hij de hele weg niks gedaan, dan gaat hij in de keuken een lekker plekje zoeken…. Het is wel zo dat hij dan erg ongelukkig kijkt, net alsof hij wil vragen; waar moet ik het anders doen dan?
Eerst poepte en plaste hij achter in de tuin waar nu nog allemaal zand en puin ligt. Nu heeft hij ontdekt dat het op de stoep ook wel lekker gaat, en het liefst gaat hij nu midden voor de deur zitten. Daar ben ik dan weer niet zo blij mee.
Ik denk dat dit laatste komt omdat hij als we gaan wandelen ook wel eens op de stoep p&p. Ik ruim het natuurlijk netjes op. In het begin deed hij het helemaal niet tijdens de wandeling, dat komt dan denk ik omdat hij gewend was om het op kranten of karton te doen.
We hadden in het begin veel kapotte dozen van de verhuizing buiten liggen en daar rende hij altijd meteen op af als hij hoge nood had. Helaas voor hem is de meeste rotzooi nu opgeruimd en ik denk dat zijn verwarring hierdoor komt, zo van; waar is mijn plekje gebleven..?

Bruno heeft het zwaar te verduren, door zijn over-enthousiaste soortgenoot. Sam zit vol energie en vliegt Bruno constant in de nek en daagt hem uit om te spelen, door spulletjes bij Bruno weg te pakken. Soms komt hij in eens naast me zitten en kijkt me zo zielig aan, alsof hij zeggen wil; wat doe je me aan, kunnen we hem niet terug sturen?
Ook kunnen ze heel erg leuk buiten spelen, dan rennen ze rondjes achter elkaar aan. Het gaat altijd goed maar soms ben ik wel bang dat het te hard gaat. Het is maar goed dat mijn tuin nog niet is aangelegd, want daar bolderen ze met zijn beiden graag door heen. Ook aan de struiken trekken en knabbelen is een leuke bezigheid.
Het karakter, of gedrag, van Bruno is erg veranderd sinds Sam er is. Hij is heel rustig geworden, ook tijdens het wandelen is hij minder enthousiast dan eerder. Misschien komt het ook omdat we nu op andere plekken wandelen dan dat hij gewend is. ’s Morgens laat ik eerst beide honden tegelijk uit. Sam doet dan heel enthousiast meteen een grote plas en vaak komt er dan ook een poep achteraan. Bruno heeft hier meer moeite mee en als we weer thuis zijn, kijkt hij me aan alsof hij zeggen wil; ik was nog niet klaar. Meestal ga ik dan na een uurtje nog een keer met hem alleen, zodat hij ook alles kwijt kan raken waar hij last van heeft.

Af en toe heeft Sam nog wel een ongelukje in de bench. Ook gisterenmorgen toen ik beneden kwam hoorde ik al veel paniek in zijn gepiep/geblaf en toen bleek dat hij al een plas gedaan had. Ik was dan ook wel een beetje laat opgestaan en dat was dom van mij. Vanmorgen ging het gelukkig goed. Gelukkig heeft hij na die 2 drama’s van vorige week niet meer in de bench gepoept.
Wel ging het met de feestdagen af en toe mis, maar dat kwam omdat er te veel mensen rondliepen en we hem niet zo goed in de gaten hielden.
Je kunt heel goed aan hem merken als hij iets moet. Vaak gaat hij voor de deur zitten piepen of rondjes lopen door de keuken. Als je dan niet snel genoeg reageert dan gaat het helaas wel eens mis. Ook gebeurt het wel dat hij, nadat hij voor de deur heeft zitten piepen, buiten gewoon gaat spelen en vergeet dat hij nog iets zou moeten doen.

Hij gaat al netjes zitten als we dat zeggen (niet altijd hoor, maar best wel vaak). Ik beloon hem altijd met een brokje van Bruno. Ook als hij ’s avonds de bench in moet voor de nacht. Het valt me nu af en toe op dat hij heel netjes in de bench gaat zitten en dan lijkt het net alsof hij zit te wachten totdat hij een brokje krijgt. Hij begint ook te begrijpen wat ik bedoel als ik zeg, vooruit in de bench en dat is een erg grappig gezicht. Alleen moet ik snel zijn met het deurtje, want het gebeurt ook wel, dat als hij zijn beloning binnen heeft, hij er weer snel vandoor gaat.
Nog steeds vindt Sam het erg leuk om in de bench van Bruno te snuffelen. Bruno reageert dan niet op Sam maar komt dan bij mij alsof hij zeggen wil; doe er iets aan.

Sam doet nog iets wat Bruno nooit gedaan heeft en dat is blaffen. Een heel helder geluid en soms nogal oorverdovend en erg doordringend. Bruno blaft eigenlijk alleen als de bel gaat of als hij een vreemd geluid hoort. Sam kan ook van enthousiasme gaan  blaffen. Ik hoop wel dat hij niet zop’n ‘kefhondje’ wordt.

Zonet hebben ze weer een half uur buiten gerend en nu liggen ze allebei voor pampus te slapen. Sam natuurlijk op het grote kussen en Bruno op de kleine deken ernaast, zoals het hoort.