zondag 27 maart 2011

De puppy's van Bruno en Kita

Gisterenmorgen (zaterdag) had ik een berichtje van Julia. Ze krabbelde dat de puppy's van Kita geboren zouden gaan worden. 

Julia heeft de hele morgen bij de werpkist gezeten om Kita op haar gemak te stellen en ik kon via msn en haar laptop zien hoe het met Kita ging. Het wachten duurde erg lang, (meestal duurt het wel een hele dag voordat uiteindelijk de pups geboren worden) dus heb ik msn maar weer uitgezet en ben andere dingen gaan doen. Tussendoor natuurlijk wel elke keer kijken of er al nieuws was. 
Aan het eind van de middag hebben we weer contact gemaakt en om ongeveer kwart over zes werd de eerste pup geboren. Jammer genoeg leefde hij niet meer. Vlak daarna kwam de tweede, hij zat verkeerd om en leefde ook niet. We waren erg geschrokken en hebben de laptop maar een poosje uitgezet om iedereen even bij te laten komen van de schrik. Om ongeveer 9 uur hadden we weer opnieuw contact en maar hopen en duimen dat de andere het wel zouden overleven. Helaas werd ook de derde dood geboren. Het waren dus 3 puppy's en niet 4 zoals ik eerst schreef. Ze hebben hele mooie namen gekregen; Tjalle; Fedde en Hidde en hun baasjes hebben ze al begraven. 

Je kunt je voorstellen dat iedereen heel erg verdrietig is. Gelukkig gaat het met Kita weer helemaal goed, ze is al weer lekker aan het spelen en eet en drinkt goed. 
Betsy het baasje van Kita heeft zonet gebeld. Ze (dierenarts) denken dat Kita (of Bruno) ongemerkt een infectie bij zich heeft gehad en dat het daar aan heeft gelegen. De hondjes waren helemaal volgroeid en zagen er heel mooi uit. Eentje leek er zelfs op Bruno met zijn iets te lange, smalle snuit. 

De jonge baasjes Julia 
en Emmá willen graag dat Bruno weer de papa wordt als Kita nog een keer een nestje zou mogen. 
Het is nog niet zeker of dit wel gaat gebeuren, daarvoor moeten we natuurlijk zeker weten of het niet aan de combinatie heeft gelegen.

Een beetje een verdrietig berichtje, maar ook zoiets hoort bij het (honden) leven, jammer genoeg. 
We hadden al heel veel grappen gemaakt over het aantal puppy's dat er zou moeten komen, maar zoiets als wat er nu gebeurd is hadden we nooit verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten