zondag 7 juni 2009

Korte update

Het gaat nu al bijna 2 weken helemaal goed als we met Bruno gaan wandelen, niks geen grommen en bijten meer.. alleen af en toe springen. Dan lijkt het alsof hij weer begint, maar uiteindelijk kijkt hij heel verdwaasd, alsof hij zeggen wil: 'wat was ik nou aan het doen..?' en dan is het over. Gelukkig maar.:grease: 


Ook met Tom wordt hij steeds dikkere maatjes, samen op het skateboard:skater: , hartstikke leuk. Al had Bruno er wel een stuk afgeknaagd.. 
Krumoo laat dat!! zei Tom steeds. 
Zaterdag is onze hele tuin op nieuw afgezet met gaas zodat Bruno nu weer rustig los buiten kan lopen. Hij had namelijk vorige week toch een gaatje ontdekt waardoor hij buiten de tuin kon komen en dat is natuurlijk erg gevaarlijk. Fijn dat dit klaar is, want Bruno is echt het allerliefst gewoon buiten. 

Zaterdag heeft hij op een weiland met een andere hond gespeeld en dat ging heel erg goed, samen rondjes rennen :runforest: en over elkaar heen vliegen. En dat allemaal zonder grommen of op een andere manier proberen elkaar de baas te zijn, dat was een heel leuk gezicht. Jammer genoeg heb ik geen foto's. Bruno was helemaal moe toen hij thuis kwam. 

Op de puppycursus wil het nog steeds niet echt goed gaan. Hij is veel te druk en overal door afgeleid. Zeker toen hij ontdekte dat de mevrouw die de cursus gaf, lekkere stukjes worst in haar zak had, toen was de aandacht voor Karin verdwenen. Gelukkig luistert hij thuis heel goed, en doet hij echt bijna altijd alles op commanda. Ik zeg er wel bij 'bijna' want natuurlijk gaat het af en toe mis. Als ik aan het wandelen ben en hij ziet andere mensen of een hond dat begint hij wel te trekken. Ik blijf dan stilstaan totdat hij rustig wordt en dat helpt gelukkig wel. 

Een paar nieuwe eigenschappen: 
- nog meer gaten graven in de tuin 
- met de poten op de vensterbank en dan naar voorbijgangers blaffen 
- in de tuin blaffen naar alle mensen die door het paadje aan de zijkant lopen 
- op de bank of stoel springen om te kijken of er op een hoger niveau (tafel of hoge vensterbank) iets ligt waar hij wel mee zou willen spelen 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten